„Órák óta csak dagasztjuk a szart” – így zajlott az ellenzéki SzázSzó Találkozó

Megosztás

A Margit-szigeten igyekeztek feléleszteni az egykori szárszói találkozókat, a fenti kijelentés Nagy Zsolt színésztől származik.

A kötcsei piknikkel egy időben az ellenzéki értelmiség egy része Budapesten gyűlt össze, hogy SzázSzó néven megpróbálják feléleszteni a Farkasházy Tivadar balatonszárszói kertjében éveken keresztül megrendezett találkozók hagyományát. Az eseményen nagyjából kétszázan gyűjtek össze, megjelent Oltai Kata és Nagy Zsolt, Szentesi Éva, Lukácsi Katalin, Márki-Zay Péter, Mesterházy Attila, Nyakó István, Jordán Tamás, Komáromi Zoltán, Nagy Erzsébet, Somogyi Zoltán és Ligeti Miklós – derült ki a hvg.hu beszámolójából, amelyet az Index szemlézett.

A rendezvény egy ukrán fronton harcoló kárpátaljai katona levelével indult, majd a paneleken egymás után szólaltak fel a meghívottak. Az első Kuncze Gábor volt belügyminiszter és Perlaky-Borsos Noel, az elmúlt másfél év diáktüntetései egyik élharcosának beszélgetése volt, amely során csak abban nem volt egyetértés közöttük, hogy Kuncze szerint nem helyes, hogy pártmentes demonstrációkat hirdettek.

Ezt követően Medgyessy Péter volt miniszterelnök levele következett, aki azt írta, hogy az alpáriság helyett érdemi vitákra van szükség. Majd Bod-Péter Ákos arról beszélt, hogy közgazdasági értelemben a recesszió ellenére sincs válság.

Amikor Nagy Zsolt színművészhez került a mikrofon, elmondta, hogy valójában „két órája nem történik más, mint hogy dagasztjuk a sz*rt”. Úgy folytatta, hogy szégyelli magát a folyamatos „pofázás miatt”, miközben valójában pont azokon az eseményeken nincs ott az ellenzék értelmisége, amik szerinte igazán számítanak: például a tanárok és a diákok tüntetésein.

Végül Oltai Kata és Szentesi Éva került a színpadra, akik nem tudtak napirendre térni Nagy Zsolt kifakadása után. Szentesi azt mondta, a választások óta visszahúzódott a közéletből, és már nem hisz ebben az országban, míg Oltai szerint ha közgazdasági értelemben nincs is válság, kulturális és társadalmi értelemben viszont nagyon is van. A panelbeszélgetések sorát Bajnai Gordon volt miniszterelnök levele zárta.

Kapcsolódó cikkek